ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд поскаржився YouTube на репортаж UA:Харків про ходу "Ні капітуляції"

21.10.2019, 17:10
Фото – kh.suspilne.media
Фото – kh.suspilne.media

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій (Роскомнагляд) надіслала скаргу до адміністрації відеосервісу YouTube через відеоматеріал харківської філії Суспільного від 14 жовтня під назвою “Хода “Ні капітуляції” до маршу Захисників України”. 

Про це у своєму листі редакції повідомила Служба підтримки YouTube, повідомляє UA:Харків

На думку Роскомнагляду, репортаж про Марш захисників України, який відбувся в Харкові 14 жовтня під гаслом “Ні капітуляції”, порушує російський закон “Про інформацію, інформаційні технології і захист інформаціїя". 

Так, у своєму сповіщенні до YouTube Роскомнагляд визначає матеріал як такий, що “містить заклики до масових заворушень, ведення екстремістської діяльності, участі в масових (громадських) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”.  

“Якщо ви не видалите контенту, компанія Google може бути вимушена заблокувати контент”, – попередила команда підтримки YouTube, цитуючи звернення Роскомнагляду. 

Продюсерка філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Ганна Силаєва надіслала відповідь YouTube: 

“Закони Російської Федерації (країни-агресора, що визнано міжнародною спільнотою) не поширюються і не діють на території незалежної держави Україна. Так само не мають повноважень на території України державні органи РФ. Відеоматеріал, на який надійшла скарга, є інформаційним сюжетом регіонального Суспільного мовника України і не порушує жодних законів України, авторських прав та правил спільноти Youtube”. 

Марш захисників у Харкові провели до Дня захисника України, Покрови та українського козацтва. Учасники акції пройшли від майдану Конституції до пам’ятника Шевченку. Під час ходи тримали прапори України, політичної партії “Правий сектор”, громадської організації “Фрайкор”. 

У репортажі Суспільного учасники маршу висловлювали вдячність українським бійцям, які захищають кордони від країни-агресора, а також висловлювали побоювання з приводу згоди української влади на “формулу Штайнмаєра” щодо проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. 

Матеріал також містив заяву Президента України Володимира Зеленського, за словами якого рішення України в тристоронній контактній групі в Мінську не означає капітуляції.

Liked the article?
Help us be even more cool!