ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії поскаржилися, що їх не допустили на конференцію ЮНЕСКО про вільну журналістику

02.05.2022, 17:23
Фото - DW
Фото - DW

Міністерство закордонних справ рф повідомило, що росію не допустили до участі в конференції ЮНЕСКО про вільну журналістику.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення МЗС рф.

“Щороку 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, проголошений у 1993 р. Генеральною Асамблеєю ООН. З цієї нагоди ЮНЕСКО – профільною установою системи ООН з питань міжнародного інформаційного співробітництва – традиційно проводяться тематичні конференції. На жаль, до участі в заході цього року росію допущено не було”, - йдеться у повідомленні.

МЗС рф вважає, що Секретаріат ЮНЕСКО “пішов на поводі у групи відомих, вкрай ангажованих країн, які просувають на міжнародній арені політику “відміни” росії”.

Нагадаємо, після масштабної війни, яку росія розв'язала проти України 24 лютого, десятки країн та міжнародних організацій у всьому світі запровадили проти росії масштабні санкції.

2-5 травня 2022 року ЮНЕСКО проведе Всесвітню конференцію, присвячену святкуванню Всесвітнього дня свободи преси (WPFD 2022). Цей день започатковано під час конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у столиці Республіки Намібія місті Віндгук 1991 року. Глобальний захід 2022 року повертає це свято до першоджерел. На конференції йтиметься про сучасні аспекти свободи вираження поглядів, доступу до інформації і ролі журналістики у досягненні суспільного блага в умовах змін, що відбулися в комунікаційній екосистемі світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!