ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни знімають серіал про окуповану ЗАЕС

У Росії влада роздала 1,6 мільярда рублів на пропаганду війни, щонайменше 49 мільйонів з яких підуть на створення серіалу про окуповану Запорізьку АЕС. 

Дані про це є на офіційному сайті спеціального фонду "культурних ініціатив", повідомляє Центр прав людини ZMINA

Найбільша в Європі атомна електростанція в російській окупації з березня минулого року. За цей час, як кажуть правозахисники, росіяни перетворили ЗАЕС та прилеглий до неї Енергодар на катівню. 

Окупація порушила ядерну безпеку в регіоні, тож світ закликає росіян якнайшвидше покинути територію станції. 

Серіал про АЕС зніматимуть під назвою "Мирний атом". За сценарієм це має бути детектив про молодого російського інженера-атомника, який їде на окуповану територію "відновлювати", але "стикається з підступністю диверсантів, обстрілами територій". 

Доробок, за задумом авторів, мають показувати в навчальних закладах "Росатому" та пересічних російських школах. 

У Росії незадовго до початку повномасштабного вторгнення в Україну за наказом Путіна створили спеціальний фонд, що має "підтримувати проєкти в галузі культури, мистецтва та креативних індустрій". Торік за гроші з цього фонду, наприклад, зняли серіал-рекламу про викрадення дітей з України, а також створили театральну постановку під назвою "Ввічливі люди". Під час цієї постановки глядачів прямо в залі брали в полон "українські нацисти" та "розстрілювали" за кулісами.  

Нагадаємо, що Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, вважає, що діяльність російських пропагандистів може бути підбурюванням до геноциду українців.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року російські окупанти змінили вивіску на ЗАЕС та привезли на станцію пропагандистів. Того ж місяця СБУ задокументувала злочинну діяльність російського блогера Артемія Лебедєва: у червні 2022 року він незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції.

Liked the article?
Help us be even more cool!