ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни вивозитимуть дітей з окупованих територій на "освітні програми" – ЦНС

11.04.2023, 13:00
Фото – svidomi.in.ua
Фото – svidomi.in.ua

Росіяни на окупованих ними територіях запустили додаткові фонди, які вивозитимуть дітей до РФ на “освітні програми”. Одним з таких фондів є “Дети Донбасса”, куратором якого є сенаторка Ради Федерації Дар’я Лантратова.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Також до вивезення дітей і подальшого промивання мізків долучилися фонди "Моя родословная" та "фонд помощи детям имени примакова".

"Перший саме й був створений для ідеологічної обробки й просування російської пропаганди", – зазначають у ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. В окупованому Маріуполі "освітяни" змушують дітей дивитися пропагандистський фільм про анексію Криму. Також у Маріуполі росіяни змушують школярів шикуватися в лінійку, слухати гімн Росії та підіймати російський прапор. В окупованому місті Токмак Запорізької області окупаційна адміністрація змушує школярів писати листи російським військовим. У школах Мелітополя Запорізької області окупанти також змушують дітей писати листи російським солдатам. А в Бердянську Запорізької області росіяни влаштували рейди по родинах, які не віддають дітей до місцевих шкіл.

Liked the article?
Help us be even more cool!