ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни цілеспрямовано обстріляли журналістів чеського Суспільного мовника під Бахмутом

27.01.2023, 12:49
Фото – rsf.org
Фото – rsf.org

Російські військові 26 січня цілеспрямовано обстріляли місцину поблизу Бахмута (Донецька область), де працювала команда чеського Суспільного мовника разом з українськими колегами. Самі журналісти та їхнє авто були марковані наліпками “Преса”.

Про це представниці ІМІ повідомила українська воєнна кореспондентка, фіксерка чеського Суспільного мовника Анастасія Жук.

“Я впевнена на 200%, що це було цілеспрямовано, тому що перед цим літав дрон, і похибка була незначна. Можливо, вони вирішили нас полякати, але, знаєте, розліт осколків, уламків теж треба враховувати. І стріляти по пресі така собі “розвага”, – розповіла Анастасія.

Розповідаючи деталі, вона зазначила, що журналісти були на під'їзді до Бахмута. Зупинилися хвилин на 20, щоб відзняти панорамний вид вибухів на Бахмут, роботу ворожої артилерії та записати журналіста в кадрі.

“Вибухи не вщухали. Я на власні очі бачила, як літали російські СУшки та скидали на село Ягідне авіабомби. Білий стовп диму підіймався кожні п'ять хвилин. Поки колеги записували стендап, я помітила, що літає дрон, але я не знаю, чий це дрон, оскільки ми перебували на території, підконтрольній ЗСУ. На ньому, на жаль, не написано, український він чи російський. Він політав. А ми водночас були в касках з написом “Преса”, на машині теж була наліпка “Преса” – і спереду, і позаду. Коли ми закінчили працювати, метрів за 50 був перший приліт. Ймовірно, це була артилерія, тому що мінометами вони нас не могли дістати, оскільки ми були на вершині. Це була артилерія, 152-й калібр – самохідна артилерійська установка”, – розповіла Анастасія.

За її словами, вона пішла до машини, де на неї вже чекали колеги. У той час знову пролунав вибух – за 20 метрів від авто, снаряд упав на дорогу.

“Мої колеги дуже злякалися. Ми почали швиденько збиратися, сіли в машину, від’їхали. Виїхали на асфальтовану дорогу, і буквально через одну хвилину після того, як ми рушили з місця, був черговий приліт САУ 152-го калібру. Приблизно на те саме місце, де стояла наша машина”, – зауважила журналістка.

Анастасія Жук додала, що журналісти не дістали поранень, а відбулися переляком.

Як повідомляв ІМІ, росіяни прицільно обстріляли поліцейське авто, в якому їхали журналісти телеканалу “Дом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!