ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни тримають журналістку Ірину Левченко в Мелітополі. Доля її чоловіка невідома

Ірина Левченко. Фото – Центр журналістської солідарності Запоріжжя
Ірина Левченко. Фото – Центр журналістської солідарності Запоріжжя

Росіяни тримають викрадену ними в травні 2023 року журналістку Ірину Левченко в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. Про долю її чоловіка Олександра нічого не відомо.

Про це розповіла сестра журналістки Олена Руденко проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов'я”.

“Нам передали, що вона тримається, жива, перебуває на території Мелітополя, вони її не вивезли. Передали, що годують два рази на день, два рази виводять на прогулянку і в туалет, сухпайок дають, а для жінок щось є на кшталт ліжка. Ось такі умови. Більше нічого неможливо дізнатися, питати немає в кого. Передають, що Ірина жива, а от про Сашка взагалі ми нічого не знаємо, чи живий, чи вже ні. Бо хворів останнім часом”, – розповіла Олена Руденко.

Водночас сестра додала, що Росія не підтверджує того, що подружжя Левченків перебуває в полоні, тож вони мають статус зниклих безвісти.

Ірина Левченко разом з чоловіком Олександром. Фото – Центр журналістських розслідувань

“Нічого ми не знаємо. Дізнаємось, напевно, коли або їх відпустять, або буде перемога, або ще щось. Поганого не хочеться думати, бо ніде в реєстрах полонених їх немає. Приїхати на ту територію зараз взагалі неможливо, від слова зовсім. Туди зі ста людей можуть приїхати тільки двоє. Одразу можна потрапити теж за ґрати. Ніхто там розбиратися не буде”, – зауважила вона.

Що відомо про викрадення журналістки Ірини Левченко та її чоловіка

Як повідомляв ІМІ, окупанти викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром на початку травня 2023 року в тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область). Ірина та її чоловік уже декілька років перебували на пенсії. Окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. 

Ірина Левченко в журналістиці з 1981 року. Працювала в заводських багатотиражках, мелітопольській районній газеті “Новий день”, була власкоркою обласних і всеукраїнських друкованих видань. 

Олександр Левченко працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів, моторному заводі.

Liked the article?
Help us be even more cool!