ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни погрожують позбавленням батьківських прав за відмову від паспорта РФ – ЦНС

Російські окупанти погрожують позбавленням батьківських прав тим, хто відмовився отримувати російські паспорти. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Перед початком нового навчального року вони шукають дітей, батьки яких відмовилися віддавати дитину до російських шкіл на тимчасово окупованих територіях.

"Окупанти створили відповідні групи колаборантів, які фіксують, шукають та перевіряють відвідуваність дитиною школи. У разі виявлення подібних випадків батькам погрожують позбавленням батьківських прав. Також окупаційна влада зобов’язала батьків мати російські паспорти. При цьому червону макулатуру мають мати обидва з батьків, інакше дитині заборонено буде навчатись, а отже батьки також будуть позбавлені прав", – зазначили в ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, представники окупаційних адміністрацій на захоплених Росією територіях психологічно тиснуть на освітян, які відмовилися працювати на окупантів.

Інститут масової інформації, зібравши медійні докази, склав власний перелік російських педагогів, які точно працювали або навіть досі працюють у навчальних закладах тимчасово окупованих територій. 

Окрім того, на окупованих територіях проводили майстер-класи з бойових мистецтв тренер з Калінінграда Вячеслав Морозов та інструктор Російського союзу бойових мистецтв Ігор Кібченко, який також є головою громадської ради партійного проєкту "Единой России" "Детский спорт" в окупованому Криму. Утім, наразі через прогалини в українському законодавстві домогтися для них належного покарання вкрай складно.

Liked the article?
Help us be even more cool!