ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти погрожують депортацією вчителям, які не пішли на співпрацю, – ЦНС

Представники окупаційних адміністрацій на захоплених Росією територіях психологічно тиснуть на освітян, які відмовилися працювати на окупантів.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області зафіксовано випадки обшуків, які проводилися в домівках учителів, які не пішли на роботу в захопленій "школі". Росіяни шукали докази співпраці із Силами Оборони України та погрожували освітянам депортацією, якщо вони не підуть на співпрацю з окупаційною адміністрацією", – повідомляють у ЦНС.

Там додали, що окупанти не можуть знайти досить учителів для роботи в новостворених ними "школах", оскільки місцеві відмовляються від співпраці. Тому їм доводиться привозити вчителів з РФ.

Інститут масової інформації, зібравши медійні докази, склав власний перелік російських педагогів, які точно працювали або навіть досі працюють у навчальних закладах тимчасово окупованих територій. 

Окрім того, на окупованих територіях проводили майстер-класи з бойових мистецтв тренер з Калінінграда Вячеслав Морозов та інструктор Російського союзу бойових мистецтв Ігор Кібченко, який також є головою громадської ради партійного проєкту "Единой России" "Детский спорт" в окупованому Криму. Утім, наразі через прогалини в українському законодавстві домогтися для них належного покарання вкрай складно.

Liked the article?
Help us be even more cool!