ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни на окупованих територіях штрафують батьків за навчання дітей в українських школах

16.02.2023, 11:20
Фото – Цензор.НЕТ
Фото – Цензор.НЕТ

На тимчасово окупованих територіях України росіяни виписують штрафи батькам, діти яких навчаються в українських школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Українські діти на тимчасово окупованих територіях продовжують навчатися в школах онлайн, але росіяни намагаються силою припинити це й загнати школярів до осередків пропаганди. Так, на тимчасово окупованих територіях створили “комісії в справах неповнолітніх”, які за допомогою фейкових судів виписують батькам штрафи за навчання дітей в українських школах”, – йдеться в повідомленні.

За даними центру, комісії влаштовують рейди, особливо за місцями проживання дітей, які пропускають багато занять у “російських школах”. Під час перевірок окупанти приділяють увагу ноутбукам, планшетам, за якими може здійснюватися навчання дітей.

Центр національного спротиву зауважує, що російські школи на ТОТ мають суто пропагандистський характер й саме тому росіянам важливо обмежити доступ дітей до освіти та занурити у світ “русского міра”. В школах дітям проводять русифікацію й нав’язування світогляду Кремля та його бачення історії.

Як повідомляв ІМІ, у школах Старобільського району Луганської області вчителі, які пішли на співпрацю з російськими окупантами, раз на тиждень перевіряють гаджети в дітей задля виявлення проукраїнської позиції.

Liked the article?
Help us be even more cool!