ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни атакували сайт "Вечірнього Києва"

26.05.2023, 10:23
Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Сайт видання “Вечірній Київ” зазнав 25 травня хакерської атаки. Про це повідомляється на сайті видання.

Головна редакторка видання Олена Петришин уточнила, що хакери опублікували кілька копій новини від імені хакерського угруповання “Сонцепьок”.

“Безпосереднього доступу до керування сервером чи базою даних хакери не отримали. Зараз наші спеціалісти працюють над тим, аби в майбутньому уникнути таких ситуацій та ще надійніше захистити вебпортал”, – зазначила Олена Петришин.

Атаку на сайт було вчинено близько 15:00. За словами в.о. директора КП “Київінформ”, куди входить газета, Євгена Лопушинського, атака відбулася саме під час відкриття фотовиставки “Київ учора та сьогодні: подорож у часі”, яку організували в парку імені Тараса Шевченка в Києві.

Як зазначає редакція, це не перша атака на сайт з початку повномасштабного вторгнення. У перші місяці після загострення війни періодично відбивали схожі напади, але менш масштабні.

У коментарі представниці ІМІ Євген Лопушинський уточнив, що сайт видання атакували російські хакери. 

“Вони написали, що ми хакерське угруповання "Сонцепьок", і почали з періодичністю у хвилину викладали одну й та саму новину з приблизним текстом та зображенням Зеленського у вигляді клоуна: “Увага, Зеленський! Ми хакерське угруповання “Сонцепьок”, зламали всі державні сайти, виявили всю інформацію, корупцію”, – розповів він.

За словами Євгена Лопушинського, над відновленням сайту реакція працювала три години, наразі він працює стабільно. А колектив видання продовжує покращувати технічну захищеність сайту, щоб уникнути подібних хакерських атак надалі.

Liked the article?
Help us be even more cool!