ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія заявила, що США зламали тисячі смартфонів Apple у шпигунських цілях

01.06.2023, 16:30
Фото - noticiasvillariva.com.do
Фото - noticiasvillariva.com.do

ФСБ Росії заявила, що викрила схему американського Агентства з національної безпеки (АНБ), яке нібито використовувало досі невідомий вірус, аби отримати доступ до спеціальних вразливих "чорних ходів" у смартфонах Apple.

У ФСВ також зазначили, що злам зачепив телефони іноземних дипломатів, котрі проживають у Росії й країнах колишнього СРСР, зокрема дипломатів країн НАТО, Ізраїлю, Сирії й Китаю.

"ФСБ викрила розвідувальну акцію американських спецслужб, здійснювану за допомогою мобільних пристроїв Apple", – ідеться в заяві ФСБ.

Ані Apple, ані АНБ наразі не відповіли на електронні листи агенції із проханням прокоментувати, оскільки їх було відправлено поза звичними робочими годинами у США.

За словами ФСБ, схема демонструє тісні відносини між Apple і АНБ – органом США, відповідальним за розвідку й безпеку у галузях шифрування та зв’язку.

"Приховане збирання даних здійснювалося за допомогою програмних вразливостей, вбудованих у мобільні телефони, виготовлені в США", – повідомляє у своїй заяві російське міністерство закордонних справ.

За словами міністерства, "американські розвідувальні служби десятиліттями співпрацювали з ІТ-корпораціями, аби збирати дані користувачів Інтернету у великому масштабі без їхнього відома".

За даними Індексу кіберсил – 2022, складеному Центром Белферів при Гарвардському університеті, США є провідною силою світу за рівнем амбіцій і спроможності в галузі кібербезпеки. За ними в рейтингу йдуть Китай, Росія, Велика Британія й Австралія.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року у Росії співробітникам внутрішньополітичного блоку адміністрації президента РФ наказали до кінця березня відмовитися від використання iPhone.

Liked the article?
Help us be even more cool!