ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітникам Кремля наказали відмовитися від iPhone – росЗМІ

20.03.2023, 12:25
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

У Росії співробітникам внутрішньополітичного блоку адміністрації президента РФ наказали до кінця березня відмовитися від використання iPhone.

Як повідомляє російський Комерсант, таку вказівку їм дали на семінарі, що відбувся на початку березня в Підмосков'ї. 

За інформацією джерела видання, перший заступник голови АП Сергій Кирієнко, який курує внутрішню політику, встановив для своїх співробітників останній термін заміни iPhone – 1 квітня. 

Кремль, можливо, закупить для своїх співробітників інші смартфони, які вважає безпечними. Заборона на користування технікою Apple пошириться і на посадовців, які займаються внутрішньою політикою в регіональних адміністраціях.

Як пише видання, до умовного внутрішньополітичного блоку АП входять чотири управління: із внутрішньої політики, громадських проєктів, забезпечення діяльності Держради, розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та інфраструктури зв'язку. Співробітники перших трьох управлінь займатимуться кампанією з виборів президента РФ – 2024, підготовка до якої активізувалася на початку 2023 року.

“Вимога відмовитися від iPhone пов'язана з міркуваннями безпеки: на їхню (керівництва. – Ред.) думку, ці гаджети більшою мірою уразливі до зламу і шпигування з боку західних фахівців у порівнянні з іншими смартфонами”, – цитує видання своє джерело.

Раніше компанія Apple відмовилася адаптувати iPhone 14 до російських мобільних мереж.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Apple призупинила постачання техніки до Росії, а також відімкнула в країні фірмовий платіжний сервіс Apple Pay. 

На початку травня 2022 року мінпромторг вніс продукцію американської фірми до переліку іноземних товарів, дозволених до ввезення в країну за схемою паралельного імпорту, тобто без згоди правовласника.

Liked the article?
Help us be even more cool!