ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія та Китай використовують LinkedIn для шпигунства – розвідка Нідерландів

09.02.2022, 13:17
Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

Співробітники спецслужб Росії та Китаю використовують LinkedIn для шпигунства, створюючи фейкові акаунти фахівців, щоб встановити довірчі відносини з людьми, які їх цікавлять.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на нідерландський сайт NOS.

“Спецслужби Китаю та Росії намагаються викрасти комерційну таємницю нідерландських високотехнологічних компаній через фейкові акаунти на LinkedIn, і їм це вдається”, – йдеться в повідомленні. Це підтверджує Служба загальної розвідки та безпеки Нідерландів.

Очільник Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів Ерік Акербом вважає, що деякі працівники нідерландських компаній контактували з людьми, яких він вважає співробітниками спецслужб РФ і КНР.

Зі свого боку в LinkedIn зазначили, що служба безпеки порталу ретельно відстежує створення фейкових облікових записів.

Як повідомляв ІМІ, 18 липня 2021 року німецькі ЗМІ опублікували результати журналістського розслідування "Проєкт Pegasus". Згідно з ним влада авторитарних держав і різні спецслужби могли роками стежити за сотнями правозахисників, журналістів і політиків, використовуючи шпигунську програму, розроблену ізраїльською фірмою NSO Group.

Водночас NSO Group заявила, що клієнти фірми – це лише офіційні державні організації, які використовують її продукти для боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, наркоторгівлею, педофілами та викрадачами дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!