ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія стежить за українськими дітьми в соцмережах за допомогою ШІ – розслідувачка

Викрадені російськими окупантами українські діти стикаються з жорстокістю та переслідуваннями на території Росії. Їхню активність в інтернеті відстежує спеціально створений центр.

Про це пише російське видання "Медуза". 

Йдеться про Автономну некомерційну організацію "Центр вивчення та мережевого моніторингу молодіжного середовища". Вона отримала з федерального бюджету близько двох мільярдів рублів на свою діяльність.

"Вони відстежують соцмережі за допомогою штучного інтелекту. І на кожну дитину на підставі всіх лайків, постів, тегів та груп – чого завгодно – складають досьє. У досьє є два дуже важливі показники – це коефіцієнт опозиційності та коефіцієнт деструктивності", – зазначає авторка статті.

У розпорядженні редакції "Медузи" є анкети школярки з Амвросіївки та школяра з Луганська. Обидва населені пункти окуповано з 2014 року.

"Якщо дитина виявилася "проблемною", з кожною з цих анкет є документи, як далі Мінпросвіти спілкувалося з органами опіки, вихователями на місцях про те, що робити з дитиною. До директора (школи. – Ред.) приїжджали люди, викликали поліцію, проводили бесіди з родичами, опитували друзів", – йдеться в матеріалі.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року дітей від шести років, які живуть на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, російські пропагандисти залучали до участі в пропагандистському конкурсі “ЮНКОР-2024”. 

Крім того, російські окупанти наприкінці січня 2024 року анонсували старт проєкту “Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова”, куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України. Назвали проєкт іменем загиблого російського пропагандиста, так званого воєнкора “Россия 24” Бориса Максудова, який помер після того, як потрапив під обстріл у Запорізькій області, куди приїхав незаконно.

До безкоштовного проєкту політики й пропагандисти запрошували школярів старших класів, студентів і молодих журналістів, які вже працюють.

Liked the article?
Help us be even more cool!