ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія активізує вербування шпигунів серед німців після вислання дипломатів

19.06.2024, 14:54

Відтоді, як з Європи вислали близько 600 російських дипломатів, Росія дедалі частіше вдається до шантажу й підкупів, щоб завербувати шпигунів серед німців, повідомляє Reuters із посиланням на службу внутрішньої безпеки Німеччини.

“Росія наполегливо працює, щоб компенсувати скорочення кількості російських агентів у Німеччині рішеннями німецького уряду”, заявив голова Федерального управління захисту конституції Томас Гальденванґ на пресконференції після презентації річного звіту агентства.

Він зазначив, що в серпні 2023 року двох громадян Німеччини звинуватили в державній зраді за шпигунство на Росію. Ті отримали приблизно 400 тисяч євро (428 560 доларів США) за свої “послуги”.

“Гонорари агентів свідчать про те, що російські служби досі мають величезні фінансові ресурси для досягнення своїх цілей у сфері розвідки”, йдеться у звіті.

Найімовірнішими мішенями російських спецслужб були німці, які проживали в Росії або регулярно туди подорожували, включно з німецькими дипломатами, яких було легко зробити вразливими до шантажу, зазначають у службі внутрішньої безпеки Німеччини.

“Щойно отримавши компромат на свої мішені, ці служби не соромляться застосовувати агресивні методи вербування”, – додали вони.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Фезер повідомила, у Німеччині минулого року жертвами кібератак стали понад 800 компаній та установ. 

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!