ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У 2023 році 800 компаній Німеччини зазнали кібератак

У Німеччині 2023 року жертвами кібератак стали понад 800 компаній та установ. Зловмисники частіше атакують з-за кордону, зокрема з Росії, зазначила міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Фезер, повідомляє tagetssschau.

Згідно з Федеральним звітом про ситуацію з кіберзлочинністю, кількість кіберзлочинів, зареєстрованих за кордоном, зросла приблизно на 28% у порівнянні з 2022 роком. Зростання атак з-за кордону спостерігається з 2000 року, коли ці акти були вперше зафіксовані.

Однак кількість внутрішніх кібератак у 2023 році зменшилася на 1,8%, згідно зі статистикою поліції. 

Управління федеральної кримінальної поліції ліквідувало злочинні мережі, через які скоювали кіберзлочини, заявила Ненсі Фезер.

Цифрова асоціація Bitkom попереджає, що зростає кількість атак з Китаю. Протягом двох років їхнє число збільшилося на 50%. Кількість атак з боку Росії зросла вдвічі, заявив керівний директор Бернхард Роледер у спільному ранковому журналі ARD і ZDF.

80% компаній зазнають атак, таких як крадіжка даних, шпигунство або саботаж.

Найсерйознішими загрозами залишаються атаки програм-вимагачів, під час яких зловмисники шифрують дані компанії чи державного управління та вимагають викуп за розшифрування.

Згідно з федеральним звітом, 2023 року понад 800 компаній та установ по всій Німеччині повідомили про такі атаки.

Liked the article?
Help us be even more cool!