ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський журналіст попросив політичного притулку в Грузії

06.01.2020, 11:16
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Журналіст Юрій Ізотов, якого переслідують в Росії за участь в антивоєнних акціях у Києві, попросив політичного притулку в Грузії. Про це він розповів "Крим.Реалії", повідомляє ZN.ua.

"Щодо мене проводилася дослідча перевірка за мої пости в соціальних мережах з даними силовиків, які розганяли літні московські мітинги. Хоча вона закінчилася відмовою в порушенні кримінальної справи, я прекрасно розумію, що щодо мене в будь-який момент можуть сфабрикувати будь-яку справу і оголосити в розшук", – сказав Юрій Ізотов.

За словами журналіста, поданням запиту про притулок він "захищається від можливого видавання до Росії".

"Зараз я разом з колегою відкриваю в Грузії неурядову організацію, яка працюватиме над захистом прав російських політв'язнів. У Росії люди, які ведуть таку діяльність, теж можуть стати жертвами репресій. Мені здається, що, перебуваючи тут, я зможу зробити більше", – зазначив Ізотов.

ФСБ Росії зацікавилася Ізотовим у липні 2016 року, коли він повертався з Луганської області, де як волонтер допомагав місцевим жителям відновлювати зруйновані будинки. Активісту погрожували псуванням паспорта і порушенням кримінальної справи.

Liked the article?
Help us be even more cool!