ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський букмекер 1XBet створив мережу збору особистих даних українців – InformNapalm

30.09.2022, 11:14
Фото – InformNapalm
Фото – InformNapalm
В Україні працює низка російських букмекерів, які збирають дані гравців для вербування агентів.
 
Про це йдеться в новому OSINT-розслідуванні волонтерської спільноти InformNapalm, передає "Детектор медіа".

Заборона діяльності ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка працювала в Україні під брендом російського букмекера 1XBet, не убезпечила українців від спроб агресора отримати доступ до їхніх особистих даних. Адже в Україні будується велика мережа пов’язаних з 1XBet букмекерів, які також мають доступ до конфіденційної інформації. 

"Ми проаналізували компанії та бренди, які отримали чи готуються отримати ліцензії на букмекерську діяльність в Україні, та виявили, що як мінімум ще чотири з них – частина мережі 1XBet в Україні", – повідомили представники волонтерської спільноти, що спеціалізуються на розслідуваннях за відкритими джерелами.

Йдеться, зокрема, про бренди Melbet та Pointloto (ТОВ "ПОІНТЛОТО", яке вже отримало українську ліцензію на організацію азартних ігор в інтернеті), FanSport (ТОВ "Плей Фан Інвестмент", також уже має ліцензію на організацію і проведення азартних ігор в інтернеті) і BetWinner (поки що ліцензії не має).

"Очевидним і для СБУ, і для РНБО має бути простий факт: чутливі дані про гравців в азартні ігри – це надзвичайно цінна інформація для ворожої розвідки, яка використає цю інформацію для вербування агентів в Україні", – наголосили в InformNapalm.

Волонтерська спільнота вважає, що зупинити побудову російської мережі можна лише шляхом застосування санкцій до фізичних осіб – власників 1XBet та фактично пов’язаних з ними українських букмекерських брендів і сайтів.

30 березня 2022 року, під час війни, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала дві ліцензії – на букмекерську діяльність та роботу онлайн-казино компанії "Твоя беттінгова компанія", яка подала заявку на роботу в Україні під російським брендом 1xBet.  Офіційно "Твоя беттінгова компанія" зареєстрована в Україні, але OSINT-дослідження волонтерської спільноти InformNapalm довело щільні зв’язки компанії з Росією. 

Як повідомляв ІМІ, Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm представила інтерактивну базу даних російських підрозділів, що залучені під час повномасштабного вторгнення в Україну. Ця база – продовження бази даних Russian Aggression, що містить дані про участь російських військових у гібридній агресії проти України у 2014–2021 роках.

Liked the article?
Help us be even more cool!