ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський актор-пропагандист Машков відвідав окупований Маріуполь

12.03.2024, 10:14
Юлія Гаркуша
Володимир Машков у Маріуполі. Скриншот ІМІ з окупаційного телеканалу "Мариуполь-24"

Російський актор-пропагандист Володимир Машков відвідав окупований Маріуполь заради передвиборчої агітації, яку проводив під виглядом творчих зустрічей з мешканцями міста. 

Сюжет про його візит показав пропагандистський окупаційний канал “Мариуполь-24”, повідомляє регіональна представниця Інституту масової інформації Юлія Гаркуша.

Машков 8 березня зустрівся з колективом колаборантів маріупольського драматичного театру та родичками бойовиків так званої “ДНР”. 

На зустрічі Машков розповів про подальшу співпрацю Росії зі “спілкою театральних діячів “ДНР”, а в одній зі шкіл міста виступив із пропагандистською концертною програмою, де “поспілкувався з багатодітними матерями, а також з дружинами, батьками та сестрами” бойовиків так званої “ДНР”.

“В інтерв’ю Володимир Машков розповідає, що бувати в Маріуполі раніше йому не доводилось і що він тільки проїздив повз місто два роки тому. І тоді, “два роки тому, місто ще було сповнене біди”, а от з приходом окупантів знищений російською армією Маріуполь з тисячами жертв – тепер це “місце сили”, говорить пропагандист”, – переказує сюжет Юлія Гаркуша.

Окрім усього колаборантів та бойовиків Машков називає людьми, що “борються за неосяжну Росію”. У такий спосіб, зазначає представниця ІМІ, пропагандист виправдовує зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, визнає правомірною збройну агресію РФ проти України та глорифікує її учасників. 

“Сюжет маріупольських пропагандистів чергова – передвиборча ворожа агітація, де Машков вихваляє Путіна, адже окрім усього Машков є так званим “співголовою центрального виборчого штабу Путіна”. Про це говорять і титри в сюжеті, і сам Машков”, – додає Юлія Гаркуша. 

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру російському актору Володимиру Машкову за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

СБУ наголосила, що Машков входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва РФ. Крім того, Машков уже приїздив до тимчасово окупованого Криму та східних областей України для участі в пропагандистських заходах на підтримку агресивної війни проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!