ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російському пропагандисту Пегову повідомили про підозру

03.02.2023, 14:27
Фото – WarGonzo
Фото – WarGonzo

Російському військовому блогеру Семену Пегову заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, він систематично на YouTube для проєкту WarGonzo та в проросійському Telegram-каналі створює пропагандистські матеріали на військову тематику. 

“У відеоматеріалах та інших зверненнях він виправдовує збройну агресію РФ проти України, окупацію територій нашої держави. Також здійснює глорифікацію військовослужбовців РФ та членів інших незаконних формувань, поширює фейки й дезінформацію”, – зазначає Офіс ГПУ.

Крім цього, підозрюваний є куратором декількох пропагандистських проєктів, діяльність яких спрямована на повалення конституційного ладу в Україні. 

“Він неодноразово незаконно в’їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив “робочі зустрічі” та брав інтерв’ю в так званих голів псевдореспублік “ЛНР/ДНР”  та інших представників самопроголошеної влади”, – йдеться в повідомленні. 

В інтернеті, зазначає Офіс ГПУ, є матеріали про отримання підозрюваним державних нагород на найвищому політично-військовому рівні РФ, зокрема особисто від президента держави-агресора.

Підозру повідомлено за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора. Досудове розслідування здійснюють співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції України.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року російський пропагандист Семен Пегов дістав поранення на Донеччині в ногу.

Liked the article?
Help us be even more cool!