ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російській блогерці, що закликала до геноциду українців, повідомили про підозру

Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

Служба безпеки України повідомила про підозру російській блогерці Ельвіні Боровковій, яка публічно закликала до геноциду українців. Про це повідомляють  СБУ та Офіс генерального прокурора.

Про підозру повідомлено 25-річній громадянці РФ, яка проживає в російському місті Ярославль. Вона має популярні блоги з тисячною аудиторією у Telegram та ТіkТоk.

За даними спецслужби, вона входить до пулу пропагандистів Путіна, які агітують за масові вбивства громадян України та повне знищення української цивільної інфраструктури.

Як зазначає СБУ, фігурантка вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли росіяни застосували по місту зенітно-ракетні комплекси С-300, а наступного дня вона закликала окупантів повторно вдарити по місту, щоб “добити тих, хто вижив”.

Також вона оприлюднила своє звернення до командування російських військ, у якому пропонувала зруйнувати Україну “під нуль”.

За даними слідства, деструктивні відео ворожої блогерки одразу “підхоплювали” топові кремлівські телеканали для створення постановних сюжетів про війну в Україні.

Також підозрювана активно долучається до фінансування військових РФ.

Російська блогерка Ельвіні Боровкова, яка закликає до геноциду українців

Фото – Харківська обласна прокуратура

Лінгвістично семантико-текстуальна експертиза показала, що у відеоматеріалах блогерки містяться заклики до геноциду українського народу шляхом позбавлення життя та фізичного знищення його представників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Боровковій про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їхнього розповсюдження).

Розв'язується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук. 

Як повідомляв ІМІ, 14 листопада 2023 року Шевченківський районний суд Києва засудив до 10 років позбавлення волі російського пропагандиста Армена Гаспаряна, визнавши винним у публічних закликах до геноциду українського народу.

Інститут масової інформації збирає докази, які допоможуть притягнути до відповідальності російських пропагандистів за заклики до геноциду українців. Крім того, ІМІ працює над тим, щоб у міжнародному законодавстві з’явилася концепція “культурного геноциду”, якої до сьогодні не затверджено на міжнародному рівні.

Liked the article?
Help us be even more cool!