ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські ЗМІ пишуть про Україну вдвічі частіше, ніж про інші пострадянські країни – дослідження ІМІ

16.06.2021, 16:16
Ілюстрації до новин про Володимира Зеленського в російських ЗМІ
Ілюстрації до новин про Володимира Зеленського в російських ЗМІ

Згадки про Україну в російських онлайн-медіа перебувають на четвертому місці після національних, міжнародних та місцевих новин. Такими є результати дослідження Інституту масової інформації, що стосувалося тематичного аналізу матеріалів на 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа. 

Такі сайти пишуть про Україну вдвічі частіше, ніж про інші країни колишнього Союзу (кожна 13та новина, або 7,2% всіх новин в росмедіа стосувалася України).

 Найбільше писали про Україну такі медіа, як “Комсомольская Правда” (14,6%) та “РТ” (12,6%), в той час як “Российская газета” присвятила Україні лише 2,5% свого контенту.

Найчастіше Україна згадувалася в політичному контексті (84,4% всіх згадок). Це пов'язано з тим, що моніторинговий період включав день, коли президент України Володимир Зеленський давав пресконференцію щодо результатів свого президентства, тому російські медіа активно публікували матеріали з його цитуванням.

У матеріалах про Зеленського росмедіа використовували маніпулятивні та зневажливі заголовки про нього, а також добирали невдалі фото для ілюстрування.

Читайте повне дослідження: Ядро російських топ-сайтів. Про що і як пишуть кремлівські медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!