ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти залучають дітей з Маріуполя до виступів у своїх шоу

31.05.2024, 17:14
Юлія Гаркуша

Російські пропагандисти залучають дитячі колективи з окупованого Маріуполя до виступів на одній сцені з пропутінськими російськими артистами. 

Так, дитячий місцевий колектив “Натхнення” Центру дитячої та юнацької творчості виступив у Москві на одній сцені з низкою російських пропагандистів, про що у своєму телеграмі написав засуджений українським судом за колабораціонізм маріупольський колаборант Андрій Кіор та виклав анонс івенту.

Дітей з окупованого міста організовано повезли до РФ, де ті й виступили разом з іншими дитячими колективами. Також діти взяли участь у записі телеконцерту – 23 травня в концертному залі “Москва”, разом з такими кремлівськими пропагандистами: Микола Басков, Лариса Долина, Валерія, Олег і Родіон Газманови, Алсу, Олександр Буйнов, Олександр Панайотов, Діана Гурцька, Варвара тощо.

Телевізійну версію концерту покажуть завтра, 1 червня, в ефірі телеканалу “Росія-1”. Цю частину ефіру пропагандисти приурочили до Дня захисту дітей, який завтра відзначатиметься.

Джерело ютуб-канал колаборанта Андрія Кіора

Нагадаємо, під час бойових дій на території Маріуполя та повної блокади російські загарбники вивозили до РФ українських дітей, точна цифра викрадених дітей не встановлена. 

Як повідомляв ІМІ, за даними Центру національного спротиву, окупаційні адміністрації на захоплених територіях України отримали вказівку з Кремля збільшити кількість місцевих дітей, дотичних до пропагандистських програм.

Росіяни планують створити в тимчасово окупованому Маріуполі “медіацентр” для підлітків. Російський проєкт на окупованих територіях “Нові в медіа” отримав мільйонний грант від “Фонду президентських грантів” РФ. Термін реалізації проєкту – до середини літа цього року. До процесу створення пропаганди планують залучити підлітків віком від 14 до 17 років, які “цікавляться медіасферою”, “навчання” буде безкоштовним.

Liked the article?
Help us be even more cool!