ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти влаштували зйомки про "успішну роботу" захопленої ЗАЕС

11.07.2022, 10:10
Фото – Енергоатом
Фото – Енергоатом

Російські окупанти влаштували на захопленій Запорізькій АЕС провокацію за участю пропагандистів – створення картинки про “успішну роботу” ЗАЕС під їхнім контролем.

Про це 10 липня повідомила національна атомна енергогенерувальна компанія “Енергоатом”

“Заради гарної пропагандистської картинки про безпечну роботу ЗАЕС під дулами зброї окупантів рашисти вдалися до чергової провокації. Російські військові силоміць змусили керівництво станції допустити відомого російського блогера-пропагандиста з представником Росатома й у супроводі озброєних солдатів до блочного щита керування одного з енергоблоків атомної станції та до інших приміщень з обмеженим доступом. Там вони планують організувати зйомки й примушувати український персонал до участі в пропагандистських інтерв‘ю. 

Саме так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про один з головних здобутків росії у цій війні – успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора”, – зазначив “Енергоатом”.

Проте, зазначає компанія, попри зусилля “російських покидьків ЗАЕС залишається у сфері керування НАЕК “Енергоатом” і постачає електроенергію до української енергомережі, очікуючи якнайшвидшого звільнення за допомогою ЗСУ”.

Відповідна нота про злочинні дії росії на Запорізькій атомній електростанції буде спрямована до міжнародних органів безпеки АЕС.

Нагадаємо, Запорізька АЕС перебуває під окупацією з 4 березня, але “Енергоатом” продовжує контролювати експлуатацію ЗАЕС.

Liked the article?
Help us be even more cool!