ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти отримали з Кремля методичку, як розповідати про "воєнний стан"

20.10.2022, 14:07
Фото – Стратком
Фото – Стратком

Державні та провладні російські ЗМІ отримали з адміністрації президента РФ чергову методичку, як висвітлювати запровадження диктатором Володимиром Путіним "воєнного стану" на анексованих українських територіях. Про це повідомляє "Медуза", у розпорядженні якої є документ.

Як пише видання, нові "рекомендації" починаються з ключової вказівки для пропаганди: "Важливо заспокоїти аудиторію – нічого суттєвого не змінилося!"

На підтвердження цієї тези пропагандисти мають розповісти, що воєнний стан оголошено "тільки на чотирьох територіях", анексованих Росією, де він або вже був запроваджений до "приєднання до Росії", або "діяв за фактичним станом речей".

Обмеження, які запроваджуються в інших регіонах, "рекомендується" пояснювати турботою про "захист критично важливої ​​інфраструктури".

Загалом Кремль "радить" пропаганді провести паралель між запровадженням воєнного стану та російським досвідом боротьби з ковідом. Так, у темнику пропагандистам "рекомендують" наголосити на тому, що тепер посадовці займуться "мобілізацією промисловості, орієнтуванням економіки на роботу під завдання армії та заходами підтримки мобілізованих та їхніх сімей". Окремо в методичці Кремля зазначено, що це супроводжуватиметься "скороченням бюрократії".

"Використовується досвід боротьби з коронавірусом, коли все змінювалося швидко", – підкреслили упорядники методички ключову тезу.

Нагадаємо, 19 жовтня російський диктатор Володимир Путін підписав указ про "воєнний стан" на анексованих територіях України – у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Liked the article?
Help us be even more cool!