ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські окупанти викрали інженера "Суспільне Херсон" Олексія Воронцова

17.05.2022, 19:39

У тимчасово окупованому Херсоні військові окупаційних сил рф викрали 16 травня з помешкання інженера "Суспільне Херсон" Олексія Воронцова. Його місце перебування зараз невідомо. 

Про це керівництву компанії повідомила дружина Олексія, повідомляє Суспільне

Суспільний мовник звертається до української влади та міжнародної громадськості із закликом всебічно та всіма можливими способами сприяти поверненню Олексія Воронцова. 

Компанія скерувала повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Об'єднаного центру з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб унаслідок збройної агресії рф та до Херсонської окружної прокуратури Херсонської області. 

Суспільне зазначає, що з 2 березня 2022 року команда UA:Херсон працює віддалено і є українським медіа в регіоні, яке продовжує правдиво інформувати жителів тимчасово окупованих територій. 

Станом на зараз приміщення "Суспільне Херсон" контролює окупаційна влада рф. З боку окупантів неодноразово були спроби пошуку справ працівників філії з метою вербування, допитів та отримання інформації.

Як повідомляв ІМІ, російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон", а тепер створюють пропагандистський канал.

3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!