ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські окупанти вважають причиною поганого мобільного зв’язку на Донеччині збільшення кількості абонентів

03.01.2023, 16:26
Фото – censor.net
Фото – censor.net

Окупаційна влада Донецької області вважає, що причина поганого мобільного зв’язку на захопленій нею території пов’язана зі збільшенням кількості абонентів.

Про це окупаційному сайту ДАН розповів Володимир Йожиков, який називає себе “зампредседателя Правительства ДНР”.

“Ми аналізували причини, їх кілька. Перша – у нас дуже зросла абонентська база після початку спецоперації (так Росія називає війну проти України. – Ред.), розширення територій. Взяти той самий Маріуполь. До відновлення залучено дуже багато будівельних організацій, багато хто вахтовим методом працює. Той самий військовий контингент користується місцевим мобільним зв'язком. Тому ми отримали суттєвий приріст абонентської бази та, як наслідок, навантаження на мережу”, – сказав Йожиков. 

За його словами, ще однією причиною перебоїв з мобільним зв’язком є перебої з електроенергією.

“Мобільні вежі без електрики не працюють. Там є певна система безперебійників, яка дозволяє в режимі голосового зв'язку продовжувати працювати, якщо немає зовнішнього джерела живлення. Але вони тримають чотири-шість годин. Якщо в цей період електрику не налагодили, вежа випадає із загальної мережі, і всі абоненти прикріплюються до найближчої базової станції, на яку збільшується навантаження. Якщо ж знеструмлено або пошкоджено вузлову вежу, то без зв'язку може залишитися цілий район”, – сказав Йожиков.

Зазначимо, починаючи з 2014 року окупанти на підконтрольних їм територіях Луганської та Донецької областей використовували захоплене обладнання українських мобільних операторів. З українських операторів працював лише “Водафон”. Цей мобільний зв’язок був з перебоями, але набагато стабільніший і якісніший, ніж нелегально створені угрупованнями “Л/ДНР” “Лугаком” та “Фенікс”, які працюють на захопленому обладнанні українських операторів “Лайф” та “Київстар”. 

Утім, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну зв’язок від українського мобільного оператора повністю зник. Нині жителі окупованих територій Луганщини та Донеччини мають зв’язок з рідними на підконтрольних територіях лише через інтернет, якщо він у їхніх населених пунктах є.

Як повідомляв ІМІ, в окупованій Каховці загарбники мінують об’єкти інфраструктури та знищують вежі мобільного зв’язку. 

У жовтні пресслужба Генштабу Збройних сил України повідомила, що росіяни викрадають вежі мобільного зв’язку з тимчасово окупованих територій Херсонщини та вивозять їх до підконтрольних окупантам районів Донеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!