ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські окупанти допустили до ЗАЕС лише своїх пропагандистів – Енергоатом

02.09.2022, 13:09

Російські окупанти маніпулюють та спотворюють реальний стан справ на Запорізькій АЕС і поширюють лише вигідну їм інформацію про візит місії МАГАТЕ. До станції допустили лише російських пропагандистів, повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Як зазначає Енергоатом, російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб не дати місії Міжнародного агентства з атомної енергії можливості ознайомитися з реальним станом справ на Запорізькій АЕС. 

За даними компанії, переважна більшість “ЗМІ з усього світу”, які вчора приїхали на станцію, – це російські пропагандисти. Автобуси з українськими та іноземними журналістами, які намагалися потрапити на ЗАЕС разом з місією МАГАТЕ через територію України, окупанти не пропустили на блокпості.

“Місії “презентували” заздалегідь сплановане та зрежисоване шоу, як нібито “мешканці Енергодара скаржаться на обстріли ЗСУ”. А точніше, розповідають про обстріли, які загарбники наполегливо приписують українським захисникам. Загарбники навмисно заглушили мобільний зв‘язок та інтернет в Енергодарі, щоб не дати можливості передавати фото та відео із ЗАЕС та її міста-супутника”, – повідомляє Енергоатом.

Також компанія зазначила, що військові вантажівки, які з порушенням усіх вимог пожежної безпеки перебувають у машинних залах енергоблоків, окупанти представили МАГАТЕ як техніку військ хімічного захисту. А до роботи на Запорізькій АЕС допустили лише оперативний персонал та суттєво обмежили перебування людей на маршрутах руху членів делегації МАГАТЕ.

У компанії зазначають, що в цих умовах МАГАТЕ буде важко дати об‘єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС, і наголошують, що виконати всі рекомендації місії з відновлення на станції ядерної та радіаційної безпеки неможливо, поки вона перебуває під контролем російських військ.

Liked the article?
Help us be even more cool!