ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери використовують піратські програми для отримання доступу до пристроїв організацій і громадян

22.05.2023, 13:20
Фото – blog.lumen.com
Фото – blog.lumen.com

Російські хакери використовують неліцензійне програмне забезпечення для отримання несанкціонованого доступу до інформаційних систем організацій і громадян України. Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

“Важливо пам’ятати: навіть одна “зламана” програма (чи то програма з офісного пакета, чи пасьянс “косинка” абощо), встановлена на один із компʼютерів організації, може відкрити двері російським хакерам та спецслужбам рф до інформації про українську організацію”, – зазначає Держспецзв'язку.

Фахівці служби прогнозують, що використання такого вектора кібератак лише зростатиме і надалі. 

“На українських торент-трекерах з'являтиметься все більше нових користувачів, які розповсюджуватимуть небезпечний піратський софт. При цьому мотивація хакерів може бути різною: від кібершпіонажу та деструктивних дій до викрадення даних банківських карток, а в подальшому – коштів; чи зараження вірусами-вимагачами з подальшим вимаганням викупу”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попереджала, що російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти.

Liked the article?
Help us be even more cool!