ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти – Держспецзв'язку

20.03.2023, 11:41

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попереджає, що російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти. Про це повідомляється на сайті відомства.

Як зазначає  Держспецзв'язку, завантаження зламаного програмного забезпечення є небезпечним, оскільки російські спецслужби додають до зламаного ПЗ шкідливий код.

“Хакери троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безкоштовному доступі на торент-трекерах. Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій компʼютер, хакери дістають доступ до його вмісту і можуть протягом тривалого часу залишатися непомітними”, – йдеться в повідомленні. 

Відомство зазначає, що в багатьох пострадянських країнах системні адміністратори й досі використовують неліцензійне програмне забезпечення (зокрема, операційні системи) в установах та компаніях різних форм власності, що розповсюджується за допомогою торент-трекерів. 

“Встановлюючи зламане ПЗ із торентів, вони фактично надають доступ російським спецслужбам до вмісту робочих машин. Особливо небезпечним є використання зламаної операційної системи, адже в такому випадку зловмисники мають повний адміністративний доступ до компʼютера, на якому її встановлено”, – зазначила Держспецзв'язку.

Також у зоні ризику перебувають пересічні українські користувачі, які встановлюють неліцензійне програмне забезпечення з неофіційних джерел, торентів зокрема.

Раніше Держспецзв'язку повідомила, що дев’ять з 10 кібератак відбуваються через необережність чи відсутність знань у персоналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!