ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували сайт Odesa Online та розмістили антиукраїнські ілюстрації

Російські хакери в ніч на 23 серпня атакували сайт видання Odesa Online. Про це повідомила головна редакторка видання Віталіна Пухир у коментарі представнику Інституту масової інформації в Одеській області. 

За її словами, хакери відредагували на сайті кілька публікацій, де розмістили ілюстрації антиукраїнського змісту.

Як розповіла Віталіна Пухир, у перші місяці повномасштабного вторгнення сайт видання неодноразово припиняв роботу внаслідок масованих російських хакерських атак. Проте редакція встановила новий посилений захист і до цього часу давала раду з проблемою. Хоча весь цей час на сайт продовжували регулярно вестися DDoS-атаки, а також спроби зламу адмінки. 

Російські хакери атакували сайт видання Odesa Online та розмістили ілюстрації антиукраїнського змісту. Фото – Віталіна Пухир

“На жаль, сьогодні вночі це їм вдалося, зламали один з акаунтів наших співробітників та відредагували кілька публікацій, де “повісили” картинки антиукраїнського змісту. Також там було розміщено посилання на телеграм-канал російської групи хакерів, які ведуть антиукраїнську діяльність”, – розповіла головна редакторка.

Вона додала, що фахівці оперативно відреагували та швидко впоралися з проблемою.

“Наразі сайт працює коректно, всі публікації відновлено. Сьогоднішню активність російських хакерів повʼязую з важливими для нашої країни датами – Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності”, – сказала Віталіна Пухир.

Як повідомляв ІМІ, раніше хакерської атаки зазнав сайт Укрінформу. На ресурс надійшло більш ніж 200 тис. запитів за секунду, внаслідок чого в деяких відвідувачів могли виникнути проблеми з переглядом сайту. Проте атаку вдалося відбити. Гендиректор агенції Сергій Череватий зазначив, що медіа має інформацію про те, що до атаки, ймовірно, причетні російські хакери.

Liked the article?
Help us be even more cool!