ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укрінформ повідомив про нічну хакерську атаку

14 серпня сайт Укрінформу зазнав хакерської атаки, йдеться в телеграм-каналі медіа.

Технічна команда Укрінформу поінформувала, що атака на сайт розпочалась о 22:40 14 серпня, о 22:47 навантаження на вебсервер досягло піка, внаслідок чого в деяких відвідувачів могли виникнути проблеми з переглядом сайту. 

“В цей період на сайт надійшло біля 200 млн вхідних пакетів трафіка, більше ніж 200 тис. запитів за секунду”, – зазначили в Укрінформі.

О 22:52 технічним спеціалістам вдалося відбити атаку, блокуючи ворожі запити, внаслідок чого ресурс повернувся до звичайного режиму роботи.

Як повідомив Інституту масової інформації генеральний директор Сергій Череватий, медіа має інформацію про те, що до атаки, ймовірно, причетні російські хакери.

"Джерела вхідних пакетів були з різних країн на різних континентах. Про кібератаку Укрінформ повідомив  CERT-UA при Держспецзв’язку. Відповідальні органи досліджують та опрацьовують інцидент за нашим зверненням", – зазначив Череватий.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала медіа оперативно надавати їй докази втручання в їхню діяльність: це сприятиме проведенню міжнародного розслідування за участю Міжнародного союзу електрозв’язку та розв'язанню питання покращення безпеки супутникового зв’язку на міжнародному рівні.

Liked the article?
Help us be even more cool!