ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували сайт “Детектора медіа”

28.11.2022, 17:00

Сайт онлайн-видання “Детектор медіа” зазнав 27 листопада DDoS-атаки. Про це видання повідомило у своєму телеграм-каналі.

“Російські хакери знову атакують наш сайт. Робимо усе можливе, щоб ви змогли зайти”, - написала редакція.

Кібератака почалася увечері після повідомлення у телеграм-каналі “Народная Cyber Армия”, де сайт ДМ був вказаний “новой целью”.

Як повідомляв ІМІ, російське угруповання NoName057(16) здійснило DDoS-атаку на “Детектор медіа” 22 квітня.

У коментарі ІМІ керівниця "Детектор медіа" Наталя Лигачова повідомила, що 27 листопада 2022 року, після заклику з боку Кіберармії Росії до атаки на сайт detector.media, почало підвищуватися навантаження на сервер сайту, що свідчило про DDoS-атаку, що можливо почалася. 
"Вирішили включити заздалегідь налаштовану cloudflare, захист від DDoS-атак. Захист увімкнувся і почав перевіряти відвідувачів сайту, відкриваючи захисну сторінку для кожного нового відвідувача, виявляючи атакуючих ботів. Але навантаження на сервер не тільки не спадало, а й продовжувало зростати, наближаючись до критичної для працездатності сайту, а сайт відкривався у браузері не при кожному зверненні. Після спілкування з підтримкою сервісу cloudflare та хостера розташування сервера було прийнято рішення перейти на внутрішні алгоритми протидії DDoS-атакам.
Після чого, під час перевірки активності, було виявлено атакуючі підмережі та заблоковано у персональному порядку. Протягом наступних кількох годин було зафіксовано нові спроби атак із нових підмереж, які також були заблоковані", - розповіла Лигачова.
За її словами, у результаті проведених заходів щодо виявлення та блокування атакуючих, навантаження на сервер знизилося і працездатність сайту була протягом 12-ти годин повністю відновлена.
Liked the article?
Help us be even more cool!