ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували сайт британської королівської родини

Фото – скриншот з сайту royal.uk
Фото – скриншот з сайту royal.uk

Російська хакерська група KillNet 1 жовтня атакувала сайт британської королівської родини Royal.uk, повідомляє Sky News та The Sun.

Сайт був недоступний 90 хвилин та змусив керівників британського палацу залучити своїх експертів з кібербезпеки.

Зокрема, в разі заходу на сайт користувачі бачили повідомлення про помилку “Код помилки тайм-ауту шлюзу 504”. Також користувачі мали пройти додаткову захисну перевірку перед тим, як на нього зайти.

Відповідальність за DDoS-атаку взяла на себе російська хакерська група Killnet, повідомивши про це у своєму телеграм-каналі. 

Атака-відмова в обслуговуванні (DDoS-атака) – це коли на сайт спрямовується надлишковий обсяг трафіку, що перевантажує сервер і порушує його роботу.

У британському палаці повідомили, що особисті облікові записи старших королівських осіб не були зламані, а конфіденційна інформація не була викрадена. Водночас королівську родину вразила легкість, з якою було вчинено кібератаку.

Королівська сім’я підтримує Україну з моменту повномасштабного вторгнення РФ. 

Два тижні тому король Чарльз отримав овації в Парижі, коли розкритикував “неспровоковану агресію” Росії та сказав, що “Україна має перемогти”.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року Google повідомив, що п’ять пов’язаних з російською владою хакерських угруповань, частина з яких співпрацює з ГРУ та ФСБ, влаштовують атаки на Україну та країни НАТО.

Сайти НАТО 12 лютого зазнали кібератаки, ймовірно російських хакерів. У соцмережах поширювали інформацію, що пов’язана з РФ хакерська група Killnet нібито анонсувала кібератаку на сайти альянсу та що сайт штаб-квартири Сил спецоперацій (NSHQ) перестав відкриватися.

Liked the article?
Help us be even more cool!