ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували львівських інтернет-провайдерів. Частина мешканців – без інтернету

31.01.2023, 13:52
Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Два львівські інтернет-провайдери “Копійка” та “Ком і Тех” зазнали 31 січня хакерської атаки. Про потужну атаку на свої сервери провайдери повідомили на своїх фейсбук-сторінках, повідомляє Zaxid.net.

Так, у користувачів “Копійки” інтернет зник увечері 30 січня близько 21:30. Спершу провайдер обіцяв впродовж години виправити аварійну ситуацію, проте станом на 12:40 вівторка частина користувачів усе ще залишається без інтернету. “З достовірних джерел отримали інформацію, що дана атака на нашу мережу була здійснена Росією”, – написав у Facebook провайдер.

“Ком і Тех” також повідомив про кібератаку: “Атакуючи або намагаючись знищити інтернет-провайдерів, рашисти намагаються зробити в Україні такий самий інформаційний вакуум, який існує в їхньому Мордорі. Ми без перерви працюємо над відновленням сервісів усіма можливими й неможливими способами!” 

Як зазначає видання, скільки саме абонентів у Львові залишилися без зв'язку – невідомо. У коментарях до повідомлень користувачі зазначають, що інтернету немає, зокрема, на вулиці Повітряній, Кордуби, Личаківській, Хоткевича, Антоненка-Давидовича та в Брюховичах.

Видання спробувало отримати коментарі від провайдерів, проте через хакерську атаку сконтактуватися з ними не вийшло.

Liked the article?
Help us be even more cool!