ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували ефір єдиного телемарафону

Фото – LRT
Фото – LRT

Російські хакери 7 листопада, з 16:00 до 17:00, атакували ефір телемарафону “Єдині новини”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на власні джерела.

Трансляція ефіру переривалася російськими музичними кліпами й пропагандою. Росіяни атакували сигнал на супутнику. 

Проте фахівці вчасно помітили й відбили атаку.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року російські хакери зламали рухомий рядок телеканалу “Україна 24” та сайту “Сегодня” і транслювали фейкове повідомлення президента Володимира Зеленського про нібито “капітуляцію”.

У червні 2022 року Служба безпеки України повідомила, що заблокувала спроби російських спецслужб зламати електронні системи українських телеканалів, які беруть участь у національному телемарафоні.

У вересні 2023 року команда марафону "Єдині новини" заявила, що російські джерела поширили 21 вересня фейк про монтаж у трансляції виступу Президента України Володимира Зеленського в ООН. Канали назвали цю інформацію недостовірною та закликали журналістську спільноту й авторів цифрового контенту протидіяти російському фейку. Джерелом фейку став проросійський пропагандист Анатолій Шарій, який опублікував перемонтоване відео у своєму телеграм-каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!