ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські блогери використовують відео харківського журналіста для реклами криптовалют

Відео журналіста харківського медіа “Накипіло” Павла Пахоменка, яке стало віральним після російського удару по житловій забудові Харкова, використовують російські блогери для того, щоб прорекламувати послуги криптоблогера. 

Для відео вони написали фейкову історію про “обстріл ЗСУ села Нова Таволжанка”, повідомляє представниця Інституту масової інформації в Харківській області.

23 січня, близько 7-ї ранку, російські військові завдали удару по середмістю Харкова, який призвів до обвалу під’їзду житлового будинку. Під час цього удару росіяни зруйнували квартиру харківської волонтерки Анастасії Овчаренко. Павло Пахоменко на місці злочину російських військ зняв Анастасію і її чоловіка на руїнах власної домівки. Це відео швидко стало віральним.

Кулінарний акаунт із 1,7 мільйона підписників узяв на рекламне розміщення фейкову історію про “механізатора Андрія П., яка втратила домівку під час обстрілів ЗСУ села Нова Таволжанка”. 

Російська блогерка, яка використовує відео українського журналіста, пишучи вигадану історію про обстріл. Скриншот – Юлія Напольська

“Мама побачила в інстаграмі, переслала мені один з постів. Я вирішила почати боротися, нагнала своїх підписників з каналу “Будиночок тітоньки Дарк”. Потім виявилося, що це реклама одного чувака, який просто заробляє на цьому. А на цьому відео мої батьки”, – розповідає в коментарі представниці ІМІ Марина Овчаренко, донька Анастасії.

Зараз на відео можна подати скаргу і його видалить адміністрація соціальної мережі Instagram. Для цього треба натиснути на три крапки на фото і “поскаржитись” далі в меню.

Liked the article?
Help us be even more cool!