ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська пропаганда використовує Youtube для поширення ідеї расизму – дослідження ІМІ

16.05.2023, 14:21
Колаж – 24 канал
Колаж – 24 канал

Ведучі програми “Здравствуйте, товарищи!” каналу “Звезда”, що належить міноборони Росії, у своїх ефірах розпалюють ненависть не лише за ознакою етнічної належності, а й за ознакою раси. 

Про це йдеться в дослідженні ІМІ щодо використання Росією Youtube як майданчика для своєї пропаганди.

Ось як підсанкційні в Україні пропагандисти Ольга Бєлова та Михайло Шахназаров прокоментували проморолик нової передвиборчої кампанії президента США Джо Байдена, в якому знялися представники різних рас: 

“Почему, например, в ролике предвыборном Трампа не обыгрывается противостояние белой и черной Америки? В ролике Байдена это сплошное цветное население, то вот сейчас по смыслу раз уж все всё понимают, то надо снимать ролик выборный где-нибудь в Техасе с реднеками, с белыми женщинами, белыми мужчинами. [...] Их задача – белого человека, разумного белого человека, просто изничтожить!” 

За два тижні від моменту завантаження цього випуску пропагандистської програми на Youtube він зібрав 44 тисячі переглядів. Расистські висловлювання порушують правила відеохостингу щодо агресивних дій та цькування в інтернеті. Попри расизм, а також систематичну геноцидну риторику проти українців, яку озвучують ведучі “Звезды”, каналу все ще вдається обходити блокування Youtube і поширювати небезпечний контент. 

Liked the article?
Help us be even more cool!