ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська пропаганда щодо війни проти України не матиме успіху – ЄС

27.01.2023, 10:46
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

Спроби російської пропаганди просувати альтернативну реальність стосовно розв’язаної Росією війни проти України не матимуть успіху.

Про це йдеться в заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

"Кремлівська пропагандистська та дезінформаційна кампанія не матиме успіху в поширенні ілюзорної альтернативної реальності. Повторюємо: це росія незаконно і безпідставно напала на Україну. Саме Україна захищається в агресивній війні РФ, цілком відповідно до статті 51 Статуту ООН, усупереч брехливим заявам Росії. Саме Україна, а не Росія продемонструвала справжню зацікавленість у досягненні угоди про справедливий і сталий мир, який би повністю відповідав міжнародному праву та принципам і зобов'язанням ОБСЄ, включно із закріпленими в Гельсінському заключному акті", – йдеться в заяві.

Її автори наголосили, що Євросоюз як ніколи об'єднаний та солідарний з Україною, яка реалізує своє невіддільне право на самооборону відповідно до міжнародного права.

"ЄС продовжуватиме надавати Україні всю необхідну політичну, військову, фінансову та гуманітарну підтримку, і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. ЄС вітає і підтримує ініціативу України щодо досягнення справедливого миру. Ми перебуваємо в дуже тісному контакті з нашими українськими колегами, повністю усвідомлюємо потреби України та їхню нагальність і разом з нашими міжнародними партнерами робимо все можливе, щоб їх задовольнити", – зазначається в заяві.

Водночас у ЄС нагадали, що цього тижня домовлено про сьомий транш військової допомоги Україні на суму 500 млн євро, а також про додаткові 45 млн євро для місії з тренування українських військових EUMAM Ukraine. Отже, загальна військова підтримка України з боку ЄС перевищила 11,5 млрд євро, зокрема 3,6 млрд євро в межах Європейського фонду миру.

Як повідомляв ІМІ, у резолюції "Правові аспекти та аспект прав людини в агресії російської федерації проти України", яку 26 січня ухвалила Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ), йдеться про те, що російська офіційна риторика, яка використовується для виправдання повномасштабного вторгнення та агресії проти України, має ознаки публічного підбурювання до геноциду і може свідчити про геноцидний намір знищити українську національну групу як таку або принаймні її частину.

Liked the article?
Help us be even more cool!