ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія демонструє неготовність до обміну Сенцова та Сущенка - Порошенко

17.12.2018, 13:26
Фото - Укрінформ

Президент України Петро Порошенко заявив, що процес обміну незаконно ув'язнених журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова заблоковано Росією. Про це він сказав 16 грудня на прес-конференції в Києві, повідомляє Еспресо.TV.

“Коли ми ще мали можливість спілкуватися з Путіним, отримали сигнали, що після завершення судового процесу над Сенцовим та Сущенком у найближчій перспективі ми будемо мати обмін. Навіть називалися прізвища тих, кого Російська Федерація готова поміняти на Сенцова і Сущенка. Я дав згоду, щодо цього процесу. На сьогоднішній день м'яч знаходиться на полі Російської Федерації”, - сказав Порошенко.

За його словами, після цього переговори щодо обміну були заблоковані російською стороною.

“Але коли вони дають відповідь, що не хочуть звільняти, бо це буде участь у політичному процесі, я думаю, що весь світ бачить, що відповідальність знаходиться виключно на Російській Федерації та російському президентові. Він незаконно утримує політичних в'язнів у Росії та заручників на окупованому Донбасі та в Криму. Російська сторона демонструє неготовність обговорювати це питання. Незважаючи на те, що Україна щотижнево ставить його на порядок денний”, - підкреслив Порошенко.

На його переконання, ключ від питання звільнення Сущенка та Сенцова перебуває в руках Путіна.

“Зараз весь світ переконався, у чиїх руках перебуває ключ від звільнення українських політв'язнів, українських військовополонених та у чиїх руках знаходиться ключ від миру між Росією та Україною. Ім'я цієї особи ви знаєте”, - зазначив Президент.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, звинувативши в тероризмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!