ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роман Кінга, який офіційно не виходив у РФ, випустило нібито луганське видавництво – росЗМІ

02.05.2023, 13:57
Фото – prm.ua
Фото – prm.ua

Роман Стівена Кінга "Казка", який офіційно не виходив у Росії, продається на маркетплейсах. Книжка випущена без ISBN розміщеним нібито в Луганську видавництвом "Трофейна книга", пише російське видання "Коммерсант" і зауважує, що офіційної інформації про це видавництво знайти не вдалося. 

Колишній правовласник видань Стівена Кінга в Росії "Ексмо-АСТ" не може виборювати видалення роману з платформ, оскільки письменник з березня минулого року призупинив співпрацю. 

Пірати почали нелегально продавати в Росії через маркетплейси фентезі-роман Стівена Кінга "Казка", опублікований у вересні 2022 року, розповіли в "Ексмо-АСТ". У видавництві також виявили випадки, коли книжку безкоштовно викладали у відкритий доступ на інтернет-ресурсах.

Придбати паперові примірники твору можна на майданчиках "Авіто" та "Юла", зазначає видання.

У системі "СПАРК-Інтерфакс" дані про таку компанію відсутні. У вихідних даних книжки немає ISBN (унікальний номер книжкового видання, який відповідно до міжнародної класифікації надається кожній виданій книзі). Це обов'язкова складова вихідних даних книги, яку розповсюджують офіційно.

У продавців можна знайти і роман Джоан К. Роулінг (під псевдонімом Роберт Гелбрейт) "Чорнільно-чорне серце" про детектива Корморана Страйка. Книжка вийшла в серпні минулого року і також не була офіційно видана в Росії. Зв'язатися з представниками "Трофейної книги" "Комерсанту" не вдалося: редакція нібито не знайшла контактів видання.

Як пише "Медуза", у великій онлайн-бібліотеці "Флібуста" "Казка" Кінга з'явилася під тегом #СамвидавМережеваЛітература.

Стівен Кінг поки не коментував цю ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!