ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО не має переліку підсанкційних медіа та журналістів – відповідь на запит ІМІ

Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Рада національної безпеки та оборони України не має переліку медіа та працівників медіа, які перебувають під санкціями на підставі рішень РНБО та указів Президента України.

Про це йдеться у відповіді РНБО на запит ІМІ.

ІМІ просив надати перелік медіа та фізичних осіб (журналістів, інших працівників медіа, блогерів), які наразі перебувають під санкціями на підставі рішень РНБОУ та указів Президента України.

В Раді нацбезпеки зазначили, що запитувана інформація є саме інформацією, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичного оброблення даних або яка потребує створення в інший спосіб. А РНБО не є розпорядником такої інформації 

“Таким чином, Апарат Ради національної безпеки і оборони України не є розпорядником інформації за запитами стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або яка потребує створення в інший спосіб. Запитувана Вами інформація є саме такою”, – йдеться у відповіді заступника керівника служби забезпечення доступу до публічної інформації та зв’язків зі ЗМІ РНБО В. Москаленка.

Крім того, ІМІ надіслав аналогічний запит до Офісу Президента України, однак нам повідомили, що його скерували до РНБО.

Нагадаємо, згідно із Законом України “Про санкції”, пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій виносяться на розгляд Ради національної безпеки та оборони України Верховною Радою України, Президентом України, Кабінетом Міністрів України, Національним банком України, Службою безпеки України.

Як відомо, 6 квітня 2021 року в Києві презентували Центр протидії дезінформації, створений при РНБО. 2 квітня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм указом Поліну Лисенко керівницею центру.

7 травня Володимир Зеленський підписав указ №187/2021 “Питання Центру протидії дезінформації”, яким затвердив положення про відомство.

Центр забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ в інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі.

Liked the article?
Help us be even more cool!