ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівняни тримали журналістку в підвалі, бо запідозрили, що вона диверсантка

09.03.2022, 20:42
Фото з місця подій / “Четверта влада”
Фото з місця подій / “Четверта влада”

У Рівному мешканці “хрущовки” понад годину тримали журналістку “Четвертої влади” Оксану Гавриш у підвалі, адже вважали, що вона диверсантка, повідомляє “Четверта влада”.

Журналістка працювала неподалік п’ятиповерхівки і, почувши сигнал повітряної тривоги, знайшла найближче укриття – у підвалі цього будинку. Інші люди, які там перебували, помітили в руках Оксани Гавриш телефон і вимагали представитись. Почувши, що перед ними журналістка, вони негайно покинули підвал, у якому зачинили Оксану Гавриш разом з чиєюсь дитиною, і викликали поліцію.

У публікації Гавриш пригадує, що мешканців будинку не переконала наявність журналістського посвідчення, а найбільше присутніх обурювало відеознімання, яке вони вимагали припинити негайно. Крім того, за словами журналістки, люди поводились агресивно.

“Під час цієї перевірки старша жінка, мати тієї, що зачинила мене разом зі своєю дитиною, продовжувала обурюватися, чого я знімаю. Обізвала мене сукою, потім шпурнула в мене пластиковим совком, щоб я припинила. На застереження не зважила. Мої слова перервала вигуком: “Закрийся, сука!” – написала Оксана Гавриш у публікації.

Згодом на виклик приїхав воєнний патруль, який перевірив документи й телефон журналістки, та  відпустив її.

Редакція “Четвертої влади” нагадує, що, відповідно до ч. 4. статті 25 Закону України “Про інформацію”, після показування документа, що засвідчує професійну належність, працівник засобу масової інформації має право збирати інформацію в районах стихійного лиха, катастроф, у місцях аварій, масових безладів, воєнних дій та на територіях, де оголошено надзвичайний стан.

Як нагадує видання, у Рівному вже траплялися подібні інциденти. 4 березня рівнянин з вікна своєї квартири застрелив із рушниці двох чоловіків, які перебували у дворі його будинку і здалися йому підозрілими.

Liked the article?
Help us be even more cool!