ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"РІА Новини Україна" отримувала гроші з РФ на підривну інформаційну діяльність - СБУ

15.05.2018, 16:00
Фото - Фейсбук Юрія Луценка

Служба безпеки України проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави. Про це 15 травня на брифінгу повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

“Сьогодні ми спільно з прокуратурою АР Крим проводимо п'ять санкціонованих обшуків. Підставою для проведення цих заходів стала оперативна інформація про цілеспрямовану діяльність Російської Федерації по залученню журналістів, громадян України до проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави. Тоді ж нами був встановлений громадянин України Вишенський Кирило, який “Росією сьогодні” був призначений керівником українського представництва цього мас-медіа”, - розповів Кононенко.

За його словами, Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше - про підтримку “ДНР” та “ЛНР”.

“Встановлено та задокументовано, що навесні 2014 року Вишинський отримав завдання виїхати до автономної республіки Крим для проведення підривних інформаційних акцій. Саме він і підконтрольні йому журналісти виготовляли там матеріали, які виправдовували анексію Криму, а також приєднання Криму до Росії. Саме за цю діяльність Вишинський нагороджений державною нагородою РФ - закритим указом президента Росії - медаллю “За повернення Криму”, - повідомив Кононенко.

“По поверненню до Києва пан Вишинський на чолі ще кількох журналістів розгорнув активну діяльність по підтримці терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”. Уявіть собі: в той час, коли на майданах наших міст прощались із загиблими воїнами АТО, тут, у центрі Києва, виготовлялись матеріали про те, як Збройні сили України обстрілюють мирний Донбас, про інші неправомірні дії і тому подібне”, - сказав Кононенко.

За цю діяльність, додав представник СБУ, Вишинський отримував стабільне фінансування - 53 тисячі євро щомісячно для проведення цієї діяльності.

“Ці кошти заходили з Російської Федерації на Сербію, з Сербії на Україну, і тут вже розподілялись Вишинським між структурами і особами, залученими ним до протиправної діяльності”, - зазначив Кононенко.

Також Кононенко уточнив, що під час обшуків у Вишинського знайшли паспорт громадянина РФ, який разом з медаллю були вилучені.

Представник прокуратури АР Крим додав, що дії Вишинського попередньо кваліфікуються за ч. 1 ст. 111 ККУ ("Державна зрада").

Медаль Міністерства оборони Росії « За повернення Криму», якою нагородили директора російського агентства «РИА Новости Украина» Кирила ВишинськогоРосійський паспорт директора російського агентства «РИА Новости Украина» Кирила ВишинськогоУкраїнський паспорт директора російського агентства «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського

Фото - Радіо Свобода/СБУ

Як повідомляв ІМІ, 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

Вишинський медаль

Фото - 24tv.ua

 
Liked the article?
Help us be even more cool!