ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ запустила у Facebook потужну антиукраїнську кампанію – Стратком

13.03.2023, 17:02
Фото – newageks.com
Фото – newageks.com

Російська пропаганда запустила потужну антиукраїнську інформаційну кампанію у Facebook.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Центр стратегічних комунікацій зафіксував чергову інформаційну атаку росіян: у Facebook з анонімних каналів ворог поширює рекламу з наміром зневірити українців у перемозі", – ідеться в повідомленні.

Кампанія з поширення дезінформації стартувала 11 березня.

Пропагандисти просувають такі головні меседжі: битву за Бахмут програно; на Заході не вірять в Україну; командування Силами оборони вже втекло, а "хлопці відбиваються самотужки"; США зменшують постачання зброї, бо буцімто впіймали українську владу на крадіжках постачань.

"Окупанти хочуть підірвати довіру українського суспільства до влади, маніпулюючи нібито програною битвою за Бахмут та тим, що союзники залишать нас із ворогом напризволяще. Насправді це не так: Сили оборони міцно стоять у Бахмуті, а командувач Сухопутних військ Сирський постійно приїжджає на позиції. Захід продовжує постачати нам зброю та техніку у великих об'ємах, скоро її застосують під час контрнаступу", – підкреслили в Центрі стратегічних комунікацій.

Фейки поширюють через новостворені сторінки, без опису та наповнення, які мають нейтральні назви. Це дозволяє уникати додаткової уваги з боку Meta під час проходження модерації, адже як перший етап іде перевірка автоматизованими системами.

Облікові записи, з яких створюються такі кампанії, використовують IP-адреси інших держав. Прикладом такої практики є рекламна кампанія, запущена на IP-адресі з Мексики, а в рекламному акаунті валюта для способу оплати – мексиканські песо.

У Центрі стратегічних комунікацій просять українців, якщо побачили таку рекламу виконати певні дії: відкрити публікацію та натиснути more у її правому верхньому кутку, натиснути "Поскаржитись на публікацію more" та обрати варіант, який найточніше описує порушення норм спільноти.

Як повідомляв ІМІ, у РФ ув'язнюватимуть студентів за "фейки про спеціальну воєнну операцію".

Liked the article?
Help us be even more cool!