ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ заблокувала пов'язаний з пропагандистом Родіоном Мірошником сайт

Родіон Мірошник. Фото – lug-info.com

У Росії заблокували доступ до луганського сайту CXID.info, який до війни контролював пропагандист-колаборант, ексдепутат Луганської облради, підозрюваний у пособництві захопленню державної влади, Родіон Мірошник.

На те, що сайт потрапив у Росії до реєстру заборонених, звернув увагу російський ресурс “Роскомсвобода”.

Як зазначає представниця ІМІ в Луганській області, до війни CXID.info був “підопічним” ресурсом депутата облради, колишнього генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії Родіона Мірошника. Нині він пропагує війну, дискредитує українську армію та обіймає посаду при російському МЗС “посла з особливих доручень з питань злочинів київського режиму”.

Регіональна представниця ІМІ зауважує, що CXID.info нічого дискредитаційного про окупаційну владу не писав. Водночас, судячи з формулювань, сайт визнає окупацію, а також існування так званих “ЛНР / ДНР”.

Фото – скрін із сайту CXID.info

Сайт писав про псевдореферендум, організований в окупованому Луганську, і словом не обмовився про окупацію.

Фото – скрін із сайту CXID.info

Також на сайті є публікації-лякалки, що українців переслідують в інтернеті через перегляд російських ресурсів.

Фото – скрін із сайту CXID.info

Ба більше, зазначає представниця ІМІ, зараз новинна стрічка CXID.info максимально аполітична: рецепти, поради, реклама, поради садівникам. Можна досить довго гортати стрічку і не знайти жодної новини ні про Луганськ, ні про Україну.

А ще CXID.info проігнорував перехід на українську. Публікації на сайті досі російською.

Водночас у розділі “Про нас” CXID.info позиціює себе як головний сайт новин у Луганську та Луганській області.

Також творці сайту стверджують, що ресурс щотижня відвідують 55 тисяч користувачів, які проглядають понад 120 тисяч сторінок, а понад 52% відвідувачів сайту – жителі Луганська та області.

До війни редакція медіа базувалася в Луганську за адресою вул. Демьохіна, 25, – там же, де й розташована Луганська обласна державна телерадіокомпанія (ЛОДТРК), яку очолював Родіон Мірошник. А в ефірах телеканалу ЛОТ та радіо “Пульс”, що входили до складу ЛОДТРК, виходили пресконференції спільні з тим самим CXID.info.

На самому сайті CXID.info зараз немає інформації про власників медіа. Втім, у матеріалі “Детектора медіа” за 2013 рік є інформація про те, що власник CXID.info – ООО “Схід Медіа Холдинг”.

За даними YouControl, засновником цієї компанії є Романова Наталія Валеріївна, сестра Родіона Мірошника. Вона також була співробітницею Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Директоркою холдингу вказано Денисенко Дар’ю Петрівну. На сайті YouControl зазначено її луганські контакти. Втім, на сайті ua-region.com.ua людина з такими самими даними має вже адресу в Києві, а назва холдингу зазнала деяких змін, і тепер це “Схід Медіа Холл”, ТОВ.

Що відомо про Родіона Мірошника

Родіон Мірошник – колишній прессекретар Віктора Януковича, ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії. Із 2014 року Мірошник працював на так звану “ЛНР”, висловлював антиукраїнські погляди.

Ще 2017 року прокуратура Луганської області оголосила Родіона Мірошника в розшук. Йому інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 109 (“Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади”), ч. 2 ст. 110 (“Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України") та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) КК України.

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео з фронту, з позицій бойовиків так званої “ЛНР”, у якому зі снарядом у руках закликав українських військових скласти зброю.

У 2023 році Мірошник отримав посаду при російському міністерстві закордонних справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!