ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ дозволила арештовувати військових без суду за користування на фронті мобільними

Держдума Росії ухвалила пакет законопроєктів про запровадження дисциплінарних стягнень, які дозволяють командирам та начальникам підрозділів військової поліції без суду арештовувати військовослужбовців, що використовують у зоні бойових дій особисті телефони та інші гаджети, повідомляє “Настоящее время”.

Арешт може тривати до 10 діб.

“Ця норма далеко не нова вона кореспондуюча і взята із законодавства, що вже діє з 2019 року. У цих нормах прописано, що коли військовослужбовці використовують електронні прилади для виконання бойового завдання, то до них не застосовуються заходи дисциплінарного впливу”, пояснив голова оборонного комітету Держдуми та один з авторів документа Андрій Картаполов.

Також командири військових підрозділів зможуть заарештувати військовослужбовців за:

  • поширення в ЗМІ чи інтернеті даних, які можуть дозволити визначити належність військових до збройних сил РФ;
  • поширення інформації про діяльність органів військового управління, органів управління військовими формуваннями, об'єднань, військових частин та інших організацій, що входять до складу армії РФ.

Законопроєкт про дисциплінарний арешт військовослужбовців РФ без суду в період мобілізації, у воєнний час та в період воєнного стану був внесений до Держдуми в лютому 2023 року, а ухвалений у першому читанні в березні 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, з 1 березня в РФ набрала чинності заборона публікації “інформації про способи обходу встановлених у Росії блокувань ресурсів”, під яку підпадають і VPN-сервіси, а також Tor, анонімайзери.

У липні минулого року Держдума РФ ухвалила поправку до законопроєкту про обмеження частки іноземної участі в капіталі агрегаторів новин у Росії, якій забороняється реєструватися на російських сайтах з іноземної електронної пошти.

Liked the article?
Help us be even more cool!