ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засудили керівну партію Грузії через "обмеження свободи ЗМІ"

20.07.2020, 10:05
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" (RSF) засудила парламент Грузії за заходи, як ідеться в заяві, з "обмеження свободи засобів інформації" менше ніж за чотири місяці до парламентських виборів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У заяві 17 липня захисники прав журналістів звинуватили парламент, більшість у якому має партія "Грузинська мрія", в спробі "контролювати радіо та телеканали" під виглядом "хрестового походу проти дезінформації".

"Репортери без кордонів" засуджують напад на незалежність та плюралізм ЗМІ. За кілька місяців до завершення виборів з високими ставками така атмосфера придушує грузинські опозиційні медії. Під прикриттям боротьби з дезінформацією вони підпадають під дедалі жорсткіше законодавство та судовий тиск, що безпосередньо загрожує їхньому редакційному вибору", – заявляє базована в Парижі організація.

"Репортери без кордонів" вказують, що законодавчі зміни дозволяють державі призначати "спеціального менеджера" для керівництва компаніями аудіовізуального сектору.

Грузія посідає 60-те місце зі 180 країн світу у Всесвітньому індексі свободи преси – 2020, складеному "Репортерами без кордонів".

Партія "Грузинська мрія", яку очолює мільярдер Бідзіна Іванішвілі, має три чверті депутатських місць у парламенті, навіть попри те що вона мала трохи менш як половину голосів населення на минулих виборах.

Liked the article?
Help us be even more cool!