ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" запустили безпекову платформу для журналістів

29.07.2021, 13:04
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

“Репортери без кордонів” (RSF) запустили на своєму сайті інформаційну та самонавчальну платформу з питань фізичної безпеки, кібербезпеки та професійної практики для журналістів. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на RSF.

Наразі платформа доступна англійською та китайською мовами за адресою training.rsf.org. Ресурс призначений для медійників, які висвітлюють ситуацію з COVID-19, а також питання фізичної та кібербезпеки, публікують матеріали про психічне здоров’я та з правових питань.

Платформа, зокрема, містить інформацію про ізраїльське шпигунське програмне забезпечення Pegasus, яке використовувалося для стеження за 50 тис. мобільних телефонів, серед власників яких були щонайменше 180 журналістів.

Також тут є відеозаписи із серії навчальних занять, проведених RSF й електронна версія посібника з безпеки журналістів для RSF, опублікована в співпраці з ЮНЕСКО.

“Платформа доповнює навчальні програми, які проводять RSF, і спрямована на ефективніше розв’язання щораз більших проблем безпеки незалежних журналістів”, – сказав голова бюро RSF у Східній Азії Седрік Альвіані. 

RSF впроваджує навчальні програми з безпеки вже майже 10 років. Також організація пропонує допомогу професійним журналістам у разі погроз, переслідування або затримання.

Раніше “Репортери без кордонів” закликали прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Бенета припинити дозвіл на експорт шпигунського програмного забезпечення Pegasus виробництва місцевої компанії NSO Group, за допомогою якого влада низки країн стежила за десятками тисяч політиків, журналістів і правозахисників.

Як повідомляв ІМІ, 18 липня німецькі ЗМІ опублікували результати журналістського розслідування "Проєкт Pegasus". Згідно з ним влада авторитарних держав і різні спецслужби могли роками стежити за сотнями правозахисників, журналістів і політиків, використовуючи шпигунську програму, розроблену ізраїльською фірмою NSO Group.

Водночас NSO Group заявила, що клієнти фірми – це лише офіційні державні організації, які використовують її продукти для боротьби з тероризмом, організованою злочинністю, наркоторгівлею, педофілами та викрадачами дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!