ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Репортери без кордонів” закликають владу покарати винних у нападі на Комарова

07.05.2019, 12:15

“Репортери без кордонів” вражені жорстоким нападом на українського журналіста і відеоблогера Вадима Комарова та закликають владу докласти максимум зусиль для забезпечення того, щоб спроба вбивства не залишилася безкарною. Про це йдеться в заяві організації, оприлюдненій 7 квітня на її сайті.

“Ми відзначаємо, що влада одразу запустила розслідування, і ми закликаємо її зробити все можливе, щоб цей жахливий напад не залишився безкарним, і гарантувати покарання для тих, хто скоїв цей жорстокий злочин, – сказав очільник відділу Східної Європи та Центральної Азії РСФ Йоганн Бір. – Швидке виявлення виконавця та замовників цього злочину є єдиним способом розвіяти охолоджувальний ефект на свободу слова”.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Черкасах побили місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова. З тяжкими тілесними ушкодженнями потерпілого доставлено до лікарні. Журналіст у важкому стані перебуває в реанімації.

Поліція спочатку відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

Згодом слідчі перекваліфікували кримінальне провадження за статтями 15 та 115 Кримінального кодексу України (“Замах на умисне вбивство”).

6 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав провести ефективне розслідування нападу на журналіста Вадима Комарова.

Liked the article?
Help us be even more cool!